Onze entrecote kaart

 

Bij ons is al het rundvlees afkomstig van vrouwelijke dieren van maximum 4 jaar oud. De reden hiervoor is omdat deze zowel fijner als voller van smaak is dan dat van ossen of jonge stieren. Ook de selectie van de geschikte runderen op de boerderij zelf is van uitzonderlijk belang en wordt door ons met veel zorg gedaan.

Deze verschillende vleesrassen zijn op de grill klaargemaakt en met saus naar keuze vergezeld van een fris slaatje.

De typische eigenschappen van de verschillende door ons aangeboden rassen en het verloop van ons eigen rijpingsproces kan u consulteren onder de tab "Ons kwaliteitsvlees" op deze website.

 

* Belgisch Wit-Blauw                                                          

Zeer fijn, mals en vetarm rundvlees

 

* Ierse rib-eye                                                                     

Mals, sappig en iets gemarmerd rundvlees

 

* Belgisch Wit-Blauw ( 3 weken gerijpt)                                   

Zeer fijn, mals en vetarm rundvlees

 

* Blonde d'Aquitaine ( 3 weken gerijpt)                                     

Mals, fijndradig van structuur en licht gemarmerd.

Afkomstig uit Zuid-Frankrijk.

 

* Simmenthaler ( 3 weken gerijpt)                                              

Karaktervol van smaak, donkerrood rundvlees, zeer fijne en regelmatige marmering. Afkomstig uit Zwitserland.

 

* Piemonte ( 3 weken gerijpt)                                                       

Fijne structuur, donkerrood, mals en vetarm rundvlees. Afkomstig van Italië.

 

* Hereford ( 3 weken gerijpt)                                              

Hoogwaardige vleeskwaliteit, fijne marmering. Afkomstig uit het westen van Engeland.

 

* Black angus ( 3 weken gerijpt)                                          

Uitzonderlijke kwaliteit van het fijndradig rundvlees, felrode kleur, zeer goede marmering. Afkomstig uit Schotland.

 

* Holstein ( 3 weken gerijpt)

Grove structuur, met vet dooraderd, mals en erg smaakvol.

 

* Aubrac ( 3 weken gerijpt)                                                                                       

Superieur, zeldzaam koeienras uit de Franse Pyreneeën, uitzonderlijk gemarmerd met een heerlijke, volle smaak

 

* Charolais ( 3 weken gerijpt)                                                 

Eén van de oudste Franse vleesrassen, weinig vet, mals en bijzonder smaakvol

 

 

Degustatie

U kan ook altijd een degustatie nemen van verschillende rassen.

Min 2 pers, per persoon is een ras mogelijk, max 4 verschillende rassen.