Onze entrecote kaart

Onze streng geselecteerde runderrassen lopen vrij in de natuur en ontwikkelen dus ook meer spieren. Ze grazen in hun natuurlijke en oorspronkelijke terroir wat aan elk ras een specifieke smaak geeft. Een sterke textuur en een typische smaak zijn de perfecte match voor het dry aging proces (rijping). Na een aantal weken rijpen ontwikkelt zich vanzelf een uitzonderlijk lekker en mals stukje vlees. Neem gerust de proef op de som, het zal vast en zeker een intense smaakbelevenis zijn.

 

* Belgisch Wit-Blauw                                                          

Zeer fijn, mals en vetarm rundvlees

 

* Ierse rib-eye                                                                     

Mals, sappig en iets gemarmerd rundvlees

 

* Belgisch Wit-Blauw ( 3 weken gerijpt)                                   

Zeer fijn, mals en vetarm rundvlees

 

* Simmentaler ( 3 weken gerijpt)                                              

Roodbont bergvee dat in alle rust gras en klaver kan grazen op berghellingen en valleien. Vlees met zachte en fijne structuur, kruidige smaak en fijne marmering.

 

* Black Angus ( 3 weken gerijpt)                                          

Fier,vorstelijke en inktzwarte graseter die op dit eiland het gehele jaar door in de natuur kan blijven. Deze biotoop bepaalt het unieke aroma en pittige smaak met natuurlijke vetdooradering.     

 

* Holsteiner ( 3 weken gerijpt)

Zwart-wit melkvee, van minder intensieve melkveehouderijen. De stressvrije en uitgestrekte weiden zorgen voor een donkerrood vlees met een diepvolle en romige smaak met sterke marmering.       

 

* Charolais Label Rouge (AOC) (Frankrijk)  (3 weken gerijpt )              

Dit crèmekleurig,groot en sterk rund is één van de oudste rassen ter wereld en is gecertificeerd volgens de Franse topnormen. Het vlees van de Charolais is mager en heeft een diepe authentieke,intense smaak met een kruidig parfum.

 

* Scottona (Italië) (vanaf 2 weken gerijpt)                                   

Jong,vrouwelijk rund die met de liefde van de Italiaanse boeren in Verona groot gebracht wordt. Fluweelzachte smaak, fijne draad en super mals vlees.

 

☛ Er is altijd nog een extra ras op onze suggestiekaart verkrijgbaar! ☚

                        

Degustatie

U kan ook altijd een degustatie nemen van verschillende rassen.

Min 2 pers, per persoon is een ras mogelijk, max 4 verschillende rassen.