Aubrac

 Het oude Aubrac-ras wordt vooral gekweekt ten zuiden van het Centraal Massief in Frankrijk. De Aubrac groeit op in de vrije natuur en die authentieke kweekwijze zorgt voor een heerlijke, volle smaak.Het zijn van nature  uit sterke dieren die bestand zijn tegen het ruwe klimaat op de vlakte van Aubrac en ook tegen ziekten.

 

Het Aubrac-ras dat nu als een écht vleesras bekend staat, was van origine gericht op melk- en vleesproductie. De melk van de Aubrackoeien vormde vroeger de basis voor de productie van een bergkaas, genaamd ‘Laguiole’.

 

 

Het vlees op zich is uitzonderlijk gemarmerd en een ware delicatesse. Michel Bras, de grote chef uit de  Midi-Pyrénées, 3 sterren in de Michelingids, zegt er het volgende over:“Onze weiden voeden runderen met zwart omrande ogen die een geruststellend alternatief vormen voor wat betreft de toekomst van smaakvol vlees. Het is een vlees dat aanknoopt met onze herinneringen van vroeger. Het is mooi om zien, ruikt goed en is smaakvol… “